Title Image

Houtbouw

Sterk in houtwerk!
Houtbouw

Den Engelse Hoveniers is gespecialiseerd in houtbouw, alles wat te maken heeft met houtwerk kunnen wij maken. Van standaard schuttingen tot maatwerk tuinhuizen of overkappingen. Niet te vergeten vlonders, poorten, pergola’s, boomhutten, dierenverblijven of een container ombouw.  Niks is ons te gek! We kunnen met u mee denken in het ontwerpen, en deze dan voor u uitvoeren.

Een pergola of ander houtwerk is vaak een vergeten onderdeel in de tuin. Deze elementen creëren hoogte in de tuin. En hoogte is een belangrijk onderdeel, het maakt de tuin namelijk meer levendig en beschut. Met een overkapping wordt er tevens ook een plek gecreëerd waar u in het voor- en najaar nog kan genieten van de tuin. Zo wordt er efficiënt gebruik gemaakt van het tuinseizoen. Is dat niet genieten?

Voor de houtbouw van de overkappingen en pergola maken wij veel gebruik van Douglas- en larikshout, dit zijn houtsoorten met een lange levensduur. Beide typen zijn afkomstig van naaldbomen die in Europa groeien. Het zijn sterke en duurzame houtsoorten en hebben tegelijkertijd een mooie, warme uitstraling. U kunt de overkapping of pergola mooi laten vergrijzen of beitsen om mooi op kleur te blijven.

De daken maken van EPDM folie, voor een lange levensduur en een mooie strakke uitstraling. Wilt u er ook een sedumdak op? Dit is zeker mogelijk! Zo wordt het afvoer water gereduceerd en geeft de dak een mooie aanblik voor de buurt.

Neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies!

HIEROM KIEST U VOOR DEN ENGELSE HOVENIERS